Steun ons

In 2018 had ’t Eilandje 4.946 actieve schenkers, waarvan 3.012 ons op regelmatige basis steunden. ’t Eilandje geniet ook van de fiscale aftrekbaarheid en mag dus fiscale attesten uitschrijven aan haar schenkers, voor giften vanaf 40 euro. In 2018 vormden de schenkingen meer dan 21 % van ons jaarlijkse budget, wat een onmisbare steun is voor onze werking.

REGELMATIGE SCHENKER

Door ’t Eilandje maandelijks te steunen met een permanente opdracht, kunnen we de kosten voor de fundraising beperken die de vzw elk jaar moet opzetten om minimum 25% van onze begroting via schenkingen van particulieren in te zamelen. En die begroting hebben we nodig om te blijven bestaan als organisatie voor daklozen. Dankzij uw regelmatige steun kunnen we onze acties beter plannen en snel een antwoord bieden in de noodsituaties die we dagelijks zien. Om peter of meter van ’t Eilandje te worden, volstaat het om bij uw bank een permanente opdracht te geven.

40€

10 copieux repas chauds de midi
(entrée, plat, dessert, boissons chaudes et froides)

18€ de déductibilité fiscale

100€

L’accueil d’urgence d’une famille avec deux enfants pendant 1 semaine
(hébergement, repas, accompagnement psychosocial)

45€ de déductibilité fiscale

200€

1 mois d’accueil de jour pour une personne sans abri
(repas, cafés, douches, accompagnement psychosocial)


90€ de déductibilité fiscale

1000€

L’accueil complet d’une personne sans abri durant tout l’hiver 
(hébergement, repas, douches, accompagnement psychosocial)


450€ de déductibilité fiscale

EEN LEGAAT OVERMAKEN

’t Eilandje mag legaten ontvangen. Het opstellen van uw testament in het uitgelezen moment om uw waarden en idealen te laten voortbestaan. Met uw keuze om een deel van uw nalatenschap in een legaat aan de vzw ’t Eilandje toe te wijzen, stelt u meer dan zomaar een materiële daad. ’t Eilandje staat tot uw beschikking voor alle informatie over een eventueel legaat aan de vzw. We begeleiden u bij die vrijgevige daad voor de allerzwaksten, met alle respect voor de rechten van uw nabestaanden.